RUIF bloggen

Alla inlägg den 27 juni 2013

Av Remsle UIF Bloggen - 27 juni 2013 08:36

Ruif-profilen nr.11 i våran intervjuserie: Anna Gradin!

                                        
Antal säsonger i A-laget:  6
Debuten i A-laget:  1996
Sista matchen i A-laget:  

Spelade några matcher ibland när jag kom hem över sommaren, så det var nog -03 eller -04


Intervjun

Hur gammal var du när du började spela fotboll?
Jag var 7år


Berätta om din fotbollskarriär?

Min fantastiska karriär började på Skärvsta skolas grusplan! =) Den fortsatte sedan i kvarterslaget Hopporna som initialt var ganska dåliga, men vi blev bättre och bättre och till slut vann vi kvartersen rätt många år i rad. När jag var kanske 10 så slogs Hopporna ihop med två andra kvarterslag och bildade RUIFs 82-lag. Vi hade ju galet kul alla år i 82:orna. Vi vann både DM och serien flera gånger och det var ett sjukt skönt gäng. Saknar dessa tider..! Samtidigt blev jag uttagen till landskapslaget och var på Elitflicklägret i Halmstad och spelade Cup Kommunal, vilket förstås var jätteroligt. Under den här tiden började jag också träna med A-laget och jag spelade rätt ofta med f 80-laget. Allt som allt spelade jag med fyra lag samtidigt. Sedan fick jag ont i ryggen och i knäna och jag tröttnade tyvärr till slut på fotbollen. Har dock fortsatt spela i omgångar i de städer jag bott i; Linköping, Östersund och Uppsala. Är för övrigt fyrfaldig Svensk mästare i studentfotboll! =)

 

Hade du några favoritmotståndare?

Jag gillade alltid att spela mot BK Örnen, trots att vi aldrig slog dem. Bollsta var också alltid roliga motståndare. 


Jag antar att det också fanns något lag som var värsta motståndare?
Själevad! En mardröm varenda gång! Jag vet att många gillade matcherna mot LAIF, men jag hade alltid så ont överallt efter de matchererna, så jag var inget större fan av dessa derbyn..


Var det bara fotboll som gällde när du växte upp eller höll du på
med några andra idrotter också?

Haha, ja jag hade en oerhört framgångsrik karriär i gymnastik, där jag ganska snabbt insåg att jag var ovig och klumpig.. Sen spelade jag lite innebandy, men det var alltid fotbollen som var nummer ett.


Spelare/ledare som haft stor betydelse under din fotbollskarriär?
Conny Ribbefors och pappa (Sven-Olov Gradin). Båda är oerhört kunniga och har en inställning till fotboll som jag delar. De lärde verkligen mig fotboll. Peter Olsson som är sjukt rolig, men också en mycket bra ledare och tränare.

Följer du dagens Remsle UIF någonting?
Ibland tittar jag in på hemsidan och hör lite raporter hemifrån pappa som följer med i TÅ-tidningen

Bästa medspelare du spelat med?
Malin Hörnqvist! En dröm att spela med! Sen har jag alltid älskat att spela med Hanna Ribbefors och Elin Timander, jag tror vi kompletterade varandra bra. De gjorde aldrig en dålig match och gav aldrig upp!

Bästa spelare du någonsin spelat mot?
Malin jäkla Hörnqvist. En dröm att spela med, en mardröm att spela mot! 

Något speciellt ögonblick i RUIF-tröjan
Aroscupen är ett oslagbart minne! En av Sveriges största cuper som vi slutade trea i. Gothia var stort. Alla DM- och cupfinaler som vi vann (och förlorade...) Sedan kommer man ju aldrig glömma alla McDonalds-cuper och sommarträningsläger!

 

Röster om Anna!


Peter Olsson - Annas tränare under flera säsonger
                        
   
Anna Gradin är tillsammans med Johanna Åslund den mest tekniska fotbollsspelaren jag tränat. En spelare med låg tyngdpunkt, bra balans och kordination. En spelare som löste svåra och trånga situationer med sin bländande teknik med bollen hela tiden klistrad vid fötterna. En spelare som också hade en mycket bra speluppfattning, många avgörande passningar genom åren. Jag ska berätta om en seriefinal borta mot Domsjö. Det var sista matchen på våren vi låg på samma poäng som våra motståndare och det var 40 grader varmt matchdagen. Vi tar ledningen i matchen men efter 25 minuter får vi byta ut våra forwards som är helt slutkörda. Vi tappar till 1-2 innan första halvlek är över och det ser inte så bra ut. Till andra halvlek flyttar vi upp Anna som forward, en position hon inte är speciellt van att spela på, men det visar sig vara ett bra drag. Hon gör två mål och vi vänder och vinner med 4-2 och hon är en stor bidragande orsak. Vad har det med speluppfattning att göra tänker ni? Jag menar att hennes speluppfattning gjorde att hon kunde spela på en ovan position på ett mycket bra sätt. Ett av målen kom dessutom till på nick efter en hörna, och ni som känner Anna vet att nicka inte var en av hennes styrkor, men genom att läsa bollbanan tog hon sig till en fri yta vid bakre stolpen. Det var mycket skratt också Anna. Du var tacksam att retas med men det kom tillbaka lika fort.
___________________________________________________________________
Ps de kommande intervjuer fram till återvändarmatchen kommer endast
bli återvändarintervjuer.  Efter återvändarmatchen blir det intervjuer med samtliga fd Ruif-spelare.

Gilla Remsle UIF på facebook!

Handla på nätet - Stödj RUIF!

Presentation


Välkommen till RUIF-bloggen, här kommer det skrivas regelbundet om våra Remsle-lag. Främst Remsle UIF A och Remsle UIF B.

Remsle UIF matcher

Remsle UIF F17 matcher!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

RUIF bloggens gästbok

Remsle UIF skytteliga

Kontakt


Ovido - Quiz & Flashcards