RUIF bloggen

Alla inlägg den 3 juni 2013

Av Remsle UIF Bloggen - 3 juni 2013 21:30

Sjunde RUIF-profilen i våran intervjuserie: Elin Timander

   
  
Antal säsonger i RUIF: 5-6 säsonger
Debuten i RUIFs a-lag: 1998
Sista match RUIFs a-lag:  2003


Intervjun



Hur gammal var du när du började spela fotboll?

Jag började spela fotboll när jag var 5 år, i kvarterslaget" Hopporna" – vi var grymma! Stod faktiskt mycket i mål på den tiden.


Berätta om din karriär.

 Efter kvartersfotbollen så började jag spela med Ruif:s 82-lag. Jag fick spela med de som var ett år äldre än mig och det är jag glad för, då många av mina närmaste vänskaper växte fram där. Vi var ett fantastiskt gäng som hade väldigt roligt tillsammans. Minns speciellt Gothia Cup och Aros-cupen i Västerås där vi hade väldigt skoj. Vid 14-15 års ålder debuterade jag i A-laget. Fick göra korta inhopp innan jag blev ordinarie spelare. Tror jag spelade rätt mycket yttermittfältare i början innan jag skolades om till innermittfältare. Har även testat både back och forward men trivdes nog och funkade som bäst på innermittfältet. Spelade i rätt många år innan jag lade skorna på hyllan, till slut saknades motivationen. Men jag längtar ofta tillbaka till fotbollen.


Hade du några favoritmotståndare?
Långsele AIF


Jag antar att det också fanns något lag som var värsta motståndare?

Långsele AIF, det var som en hatkärlek. Värsta motståndarna när vi förlorade och de bästa när vi vann. Det var ofta ganska tuffa matcher.


Var det bara fotboll som gällde när du växte upp eller höll du på med några andra idrotter också?

När jag var yngre pysslade jag både med gymnastik och backhoppning men det var intresset för fotbollen som höll i sig längst.


Spelare/ledare som haft stor betydelse under din fotbollskarriär?
Conny Ribbefors. Finns ingen som engagerat och entusiamerat mig som honom. Han var tränare redan i "Hopporna" och har alltid funnits med. En sann eldjäl med mycket kunskap och stort hjärta.


Vad har du för kontakt med fotbollen idag?
Jag är lagledare för min sons lag "Gulddrakarna" som spelar kvartersfotboll. Jag spelar ingen fotboll själv längre men blir ofta väldigt sugen på det.


Följer du dagens Remsle UIF någonting?
Jag följer resultaten i tidningen, men ser tyvärr inte så många matcher live numera.

Bästa medspelare du spelat med?
Har svårt att nämna bara en, har spelat med så många. Lina Wiking i målet var grym! Sofia Karlsson (nu Tingelöf), Linda Sjödin, Malin Söderholm och Hanna Ribbefors för att nämna några. Finns heller ingen som glänst så som Anna Gradin gjorde i" Hopporna" och i vårt 82-lag.

Bästa spelare du någonsin spelat mot?

Malin Hörnqvist i Själevad var teknisk nå jävulskt, svår att få av bollen.


Till sommaren finns det planer att åter dra igång en återvändarmatch där ett lag
bestående av f.d RUIF-spelare möter dagens Remsle UIF. Skulle du vara intresserad?

JA! Det vore superkul!

 



Röster om Elin!



Hanna Ribbefors (lagkamrat under flera säsonger) beskriver hur Frida var som fotbollsspelare!


                              



Elin var en mycket klok spelare som jag spelat med under hela mitt fotbollsliv förutom de sista åren. Hon var lätt att spela med och en riktig slitvarg. Elin var en duktig passningsspelare som ofta var spelbar, tuff i närkampsspelet och duktig på huvudet. Vi hade lätt för att spela med varandra!

 

Peter Olsson - Elins tränare i Ruif!

Elin hade jag förmånen att få plocka upp i A-lagstruppen och sedemera ha henne i träning där några säsonger. Om jag inte missminner mig så fick hon göra debut i en match i Svenska Cupen borta mot något Sundsvallslag, kommer inte ihåg vilket, men debuten gav mersmak och hon började att träna med de stora tjejerna. Hon är urkraften personifierad, stark närkampsspelare, hög arbetskapacitet, bra huvudspelare och en bra passningsspelare men det jag tyckte var hennes största egenskaper var hennes förmåga att från sin mittfältsposition ta tajmade djupledslöpningar typ Glen Strömberg när han var som bäst och en fantastisk säker avslutare i de lägena. Jag törs nog påstå att hon hade en avslutningsprocent på drygt 80 %. Elin var en spelare som ofta var tungan på vågen när det började närma sig slutet av matcherna. Sista kvarten när de andra började bli trött blev Elin bara starkare och starkare. Jag vill också passa på att nämna att hon kom från ett väldigt välskolat lag nämligen flickor 82/83 där Sven-Olov Gradin och Conny Ribbefors gjort ett kanonjobb med att ge tjejerna en gedigen fotbollsutbildning.


Gilla Remsle UIF på facebook!

Handla på nätet - Stödj RUIF!

Presentation


Välkommen till RUIF-bloggen, här kommer det skrivas regelbundet om våra Remsle-lag. Främst Remsle UIF A och Remsle UIF B.

Remsle UIF matcher

Remsle UIF F17 matcher!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

RUIF bloggens gästbok

Remsle UIF skytteliga

Kontakt


Ovido - Quiz & Flashcards