RUIF bloggen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Remsle UIF Bloggen - 24 augusti 2012 22:24

Så var det dags för en uppdatering för hur många minuter som samtliga spelare i Remsle UIF gjort så här långt.
 


När släpper Remsle UIF in målen?

 

Vill inte på något sätt verka negativ men jag vill bara visa under vilken tid i matchen som Remsle UIF släpper in sina mål så här långt gånget av säsongen. Vi kan ju se att dom flesta insläppta målen har varit femtom första minuterna i första halvlek och första femton minuterna i andra halvlek.

Av Remsle UIF Bloggen - 21 augusti 2012 20:13

NY SERIEPYRAMID DAMER 2013

 

Damallsvenskan                         1 x 12 lag

Damettan                                      1 x 14 lag

Div 1 , 6 serier                                            
              6 x 12 lag

- - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Div 2                                                18 distriktsserier

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - -

    

 

2012 blir övergångsår med nedanstående uppflyttningar

 

Div 2 2012                                      2013

Lag 1                                                kval 1 till Damettan (DE)- se nedan                 

Lag 2-5                                            till div 1

Lag 6                                                åtta bästa (av nio serier) till div 1

                                                  
        sämsta lag 6 till div 2

Lag 7-10                                          till div 2


Kval 1

Grupp 1: Norra Norrland- Södra Norrland – Norra Svealand

Gruppsegraren                           till kval 2

Förlorande lag                             till div 1


Kval 2

Gruppsegrarna i kval 1 och bästa lag 7 i Norrettan/Söderettan spelar

parvis kval (geografisk spelordning)

Segrande lag                                till Damettan

Förlorande lag                                               
           till div 1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Div 3 2012                                      2013

Lag 1                                                kval till div 1 – se nedan

Lag 2-4                                            till div 2

Lag 5                                                17 bästa av 27 lag 5 till div 2 (osäker uppgift)


Kval

Seriesegrarna i 27 serier bildar nio trelagsgrupper

Gruppsegrarna                           till div 1

Förlorande lag                                               
           till div 2
___________________________________________________________________
Mitt första tanke med detta inlägg var att jag skulle börja spekulera om olika scenarium om hur nästa års serier skulle kunna komma att se ut.  Men det är ganska onödigt att spekulera då nästa säsongs serie kan komma se helt annorlunda ut när säsongen är över.  Jag lovar att vägleda er när säsongen är över!

Av Remsle UIF Bloggen - 19 augusti 2012 08:45

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


Av Remsle UIF Bloggen - 18 augusti 2012 13:00

Detta är Remsle UIFs lag i matchen mot Selånger FK Lördag 18 augusti 2012

 

  

Av Remsle UIF Bloggen - 18 augusti 2012 11:15

 
Då var det dags för hemmamatch igen,  denna gången är det topplaget Selånger FK som kommer på besök på Remslevallen.   Selånger FK är lite av ett anonymt topplag,  med anonymt topplag menar jag att man är ett riktigt bra fotbollslag men det synns inte på klubbens hemsida.  Där finns nästan ingen aktuell information om lag tyvärr.
Senste matchen så slog man Sunds IF hemma med 1-0, om laget är stort sätt oslagbara så är man mer mänskliga på bortagräs där man har 2 segrar, 2 oavgjorda och 2 förluster.  Selånger FK är ett lag som oftast är med och slåss i toppen.  Dom senaste fem säsongerna så har man placerat sig topp 4 tre gånger.


Laget har flera duktiga spelare som jag vill nämna!
Målvakten: 1 Jenny Nilsson
Backen: 11 Fanny Pernström
Mittfältaren: 7 Sandra Sandberg
Mittfältaren: 14 Sanna Lööw Olsson

Forwarden: 15 Malin Sjöberg

Selånger FK är alltså ett starkt topplag med flera klassspelare,  man är naturligtvis favoriter i matchen pga tabellplacering och resultat.   Man är inte omöjliga att besegra att ta poäng mot när laget spelar på bortagräs.
Jag tror Remsle UIF kan skaka Selånger FK i dagens match.  Det är perfekt man kan gå in och spela matchen utan press då Selånger FK är favoriter till att vinna matchen.

Av Remsle UIF Bloggen - 17 augusti 2012 10:03

Blev upplyst om vi har en riktigt framgångsrikt 99i lag i Remsle UIF 99or.
Laget som inte har förlorat en enda seriematch sedan 12 september 2010 då man blev besegrades av BIK SK Vit med 2-1.  För att laget skulle få chansen att utvecklas mer så har man inför höstsäsongen tagit steget upp till serien där dom flesta lagen är födda 1998.  I div 3 slutspelet så har det börjat bra då man har 1 seger och 1 oavgjord efter 2 spelade matcher, 4-2 mot Hägglunds och 1-1 mot BIK SK.  Laget har den här säsongen spelat 2 cuper tillsammans med seriespelat har man spelat 20 matcher med imponerande resultat, 18 segrar, 1 oavgjord och endast 1 förlust. Förlusten kom när man förlorade kvartsfinalen i storsjöcupen mot Öviks laget BK Örnen med 0-3.   

Resultat Storsjöcupen
Trygg/Lade SK-Remsle UIF 0-3
Remsle UIF-Byafossen 7-0
Remsle UIF-Sverre IL 6-1
BK Örnen-Remsle UIF 3-0  (kvartsfinal)

Resultat Mid Nordic Cup
Matfors IF-Remsle UIF 0-3
Arbrå BK-Remsle UIF 0-4
Remsle UIF-IFK Timrå Blå 3-0
Remsle UIF-Söråkers FF  4-1
Remsle UIF-IFK Timrå 2-0 (kvartsfinal)
Remsle UIF-Team Hudik/Högs SK 3-2 (semifinal)
Remsle UIF-Selånger FK 5-0 (finalen)

Vi på RUIF-Bloggen önskar Remsle UIFs 99or lycka till i det fortsatta seriespelet.  Ska bli intressant fortsätta följa denna framgångssagan. Nått som jag kan tycka är tråkigt idag är att det är väldigt svårt få fram resultat från ungdomslagens matcher.  Förr i tiden fanns det iaf så man kunde läsa samtliga lags resultat och tabeller i tidningen. Idag kan man om man har tur få fram information om resultat i seriespelet på Ångermanlands fotbollsförbunds hemsida. Tyvärr så är dagens ungdoms/flick/pojk-fotboll bortprioriterade i den lokala pressen.   Tråkigt för dom som skulle vilja veta resultat från dessa matcher.

Samtliga tränare det är bara höra av sig om ni vill jag ska skriva om erat lag på bloggen. Då behöver jag hjälp med lite förhandsinformation sedan försöker jag fixa resten själv.

Av Remsle UIF Bloggen - 16 augusti 2012 11:36

Att undvika att titta i tabellen.


I en värld där man ständigt bombarderas med information via Tv, Internetsiter bloggar(!) facebook mm är det svårt att isolera sig från omvärlden. Just därför är det precis det som jag tycker att spelarna i RUIF borde göra.

Tränare Sundeqvist och Solberg förefaller ha en i undertecknas ögon sund inställning där man hellre än att prata resultat och tabelläge pratar prestation och spelarutveckling.

Om man stirrar sig blind på tabeller och statistik kan det lätt te sig som att man i Ruif´s fall har en näst in till omöjlig uppgift framför sig i att klara ett nytt kontrakt.

 Man har det i mitt tycke tuffaste spelschemat jämfört med konkurrenterna, man har den yngsta truppen på länge mm. Men just detta tror jag kan bli räddningen, att uppgiften är svår, att spelarna är unga, att man kommer att behöva ta poäng i några på papperet svåra matcher. Detta i kombination med tränarnas tänk kring prestation i stället för resultat tror jag faktiskt kan ge just det… resultat.

Nu kan man tycka att jag rört till det mer än lovligt men häng kvar så ska jag försöka att utveckla mig. Att man har en ung trupp ger 3 saker; dels är man hungriga efter framgång, dels är man mottagliga för tränarnas idéer på ett annat sätt. Dessutom tror jag att de har en vilja att vinna som är större än rädslan för att förlora. Man har helt enkelt inte hunnit bli för försiktiga ännu.

Om man som spelare kan fokusera på sitt eget och laget spel och inte lyssna på vad andra tycker om poängskörd, tabell läge, statistik hit/dit så tror jag att man kommer att kunna se att detta är deras tid att glänsa, att man själv kan påverka sitt och lagets öde. Att ju svårare resan är ju större blir belöningen.

 Fatta mig rätt i det att jag inser att det kommer att krävas mycket av var och en i laget och att man kanske inte trots detta kommer att lyckas och att man inte får ignorera det som ev. inte fungerar i ens spel. Det är inte så jag menar att man ska isolera sig, att göra en struts och begrava huvudet i sanden löser inget.  Hellre då att man inte tittar i tabellen utan ställer sig frågan, på vilket sätt kan jag bidra med mitt spel och mitt sätt att vara för att vi ska nå vårt mål? Om jag som spelare när säsongen är över kan se mig själv i spegeln och säga att jag levererade det jag kunde men vi räckte inte till som lag. Då tror jag att man vara mera tillfreds med sin fotbolls år. Detta oavsett vart i tabellen man hamnar. För då och endast då, när serien är över kan man titta i tabellen.

Sen tippar undertecknad att man (RUIF) kommer att överraska många av oss supportrar genom att ta ett par fina skalper i seriens avslutning, undertecknad tippar att Östersund i matchen hemma mot RUIF kommer att få vittja sitt eget nät efter bollen flera gånger än vad Ruif får. Smaka på den käftsmällen =)


/Micke N

Av Remsle UIF Bloggen - 14 augusti 2012 15:58

Intervju med Remsle UIF assisterande tränare Sara Sohlberg!
 


När du och Sunkan tog över Remsle UIF så hade man släppt in 23 mål på dom fem första matcherna som man spelat.  Sedan dess har det hänt en hel och man har på dom åtta omgångarna man spelat efter Sundeqvist/Sohlberg tagit över endast släppt in 7 mål.

Du hann knappt stoppa fotbollsskorna på hyllan efter varit Remsle UIFs främste målskytt dom senaste säsongerna innan du nästan direkt kastades in hetluften igen.


Hur var det?
Till att börja med var jag väldigt tveksam när jag fick förfrågan om att ingå i ledarstaben. Jag har ju som sagt precis slutat spela och det var skönt att ha tid över för annat. Men samtidigt är det ett härligt gäng och jag känner för klubben så efter att ha pratat med Maria (Kindberg) några gånger så ändrade jag mig och tackade ja. Det har sedan fungerat jättebra och det känns bra att jag tog det beslutet.


Vad är det främst som ni har gjort med laget sedan ni tog över?

Vi har först och främst fortsatt på den inslagna vägen. Det som vi framförallt fortsatt jobba med är anfallsspelet och jag tycker att det syns på spelet på så sätt att vi får mer rörelse och blir bättre på att hålla i bollen.


Vilka förväntningar hade du när du tog över laget tillsammans med Sunkan?

Jag visste ju att de haft en tuff start men också att vi hade några matcher framför oss som vi trodde inte skulle bli lika tuffa och på så sätt var det ju ett bra läge att ta över. Jag känner ju flera av spelarna sedan tidigare och visste att de var ambitiösa och träningsflitiga så på så sätt kändes det också bra att gå in som tränare.


Har det gått bättre än vad du förväntade dig?

Ja, vi försöker ju inte titta så mycket på resultat utan fokuserar mer på prestationen och tittar mycket på hur spelarna utvecklas. Nu har ju några resultat gått vår väg och det är ju roligt men det är nog framförallt träningsnärvaro och sådana bitar som varit bättre än jag förväntade mig.


Remsle UIF har seriens yngsta trupp där hela 15 spelare är under 18år.


Vad kan Remsle UIFs supportrar ha för förväntningar i kommande matcherna?
Kvarvarande lag att möta Selånger hemma,  Team Hudik borta,  Krokom/Dvärsätt hemma, Östersund DFF borta och avlutande matchen hemma mot Sunds IF.

De kan förvänta sig tuffa matcher men där vi inte kommer vika en tum. Förhoppningsvis kan vi även visa dem att vi utvecklat vårt spel under säsongen och få en annan matchbild än när vi mötte de här lagen under våren.


Om man jämför årets serie med förra säsongens serie är den bättre eller sämre?

Det är svårt att säga. Jag har inte sett lagen i toppen så jag vet inte riktigt.  Att Östersund inte är lika överlägsna är ju bra för serien eftersom den blir jämnare. Det är ju fler lag som är med och slåss om seriesegern nu. Däremot så är det tråkigt att det verkar vara stora skillnade mellan toppen och botten om man säger så.


Har lagets målsättning förändrats något från att du hoppade på denna tränarsyssla tills idag?

Det skulle jag inte säga. Det är ett ungt lag och det viktigaste är att spelarna fortsätter utvecklas som och tycker att det är roligt att träna och spela. Vi tar en match i taget och försöker hela tiden förbättra prestationen.


Vi tackar Sara så jättemycket för intervjun! Jag tror ni är många RUIF-fantaster där ute som uppskattar denna intervjun.
 

Nu önskar vi Sara och Sunkan tillsammans med laget lycka till i dom återstående matcherna.



 

Gilla Remsle UIF på facebook!

Handla på nätet - Stödj RUIF!

Presentation


Välkommen till RUIF-bloggen, här kommer det skrivas regelbundet om våra Remsle-lag. Främst Remsle UIF A och Remsle UIF B.

Remsle UIF matcher

Remsle UIF F17 matcher!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

RUIF bloggens gästbok

Remsle UIF skytteliga

Kontakt


Ovido - Quiz & Flashcards