RUIF bloggen

Alla inlägg den 14 juni 2012

Av Remsle UIF Bloggen - 14 juni 2012 10:30

För några veckor sedan blev jag assisterande tränare i A-laget men jag har sedan i höstas bl.a även haft styrketräning med seniorlagen och jag tänkte skriva några rader om hur vi har tränat.

Sedan i oktober har större delen av A- och U-truppen tränat styrka tillsammans. Vi började en kväll i veckan i Vemyras gymnastiksal där vi fokuserade på rörlighet och uppbyggnad. Det blev också en del snabbhetsträning. Till en början var det många som var stela och hade begränsad styrka vilket gjorde det svårt att utföra vissa övningar men med tiden blev vi rörligare och starkare och i februari bytte vi Vemyra mot Golds Gym.

På Golds körde vi till en början två kvällar i veckan och vi kunde då lägga till vikter på övningar vi kört på Vemyra. Vi använde framförallt MAQ-övningar. MAQ, Muscle Action Quality, är ett funktionellt träningsprogram som är idrottsanpassat och fokuserar på rörlighet, styrka, balans och kontroll. MAQ är ett grundläggande träningsprogram där den aktive skall utveckla en god rörlighet och koordination som en grund för att sedan kunna utveckla mer explosiva egenskaper.

Exempel på övningar som vi körde under den här perioden är: Komplexfemman Utfallssteg med raka armar Draken

Ju närmare vi kom seriestarten desto mer explosiva övningar la vi in. Vi gick över på övningar som fokuserar mer på spänst och snabbhet och tack vara att vi grundtränat bra kunde vi klara dessa komplexa övningar. När det blev dags för seriestart gick vi ner på ett pass i veckan och det har rullat på sedan dess.

Exempel på övningar som vi gör är: Stöt Olika typer av hopp Olika drag med viktskiva

Dessa övningar har vi även kombinerat till hopp och drag med viktskiva i en och samma övning.

 

Några övningar har vi gjort ända sedan starten på Vemyra och det handlar främst om olika rörlighetsövningar och bålövningar. Utan denna grund hade vi inte kunnat gå över på de explosiva övningar som de flesta spelarna nu klarar att genomföra.


Exempel på rörlighetsövningar som vi kört under hela perioden: Komplex rörlighet Utfall med pinne


Exempel på bålövningar: Plankan Sit-ups med pinne Bålrullningar


Flera av spelarna har utvecklats mycket under den här perioden när det gäller styrka och rörlighet. Vi har ett ungt lag och det är viktigt att de får en bra grundträning för att slippa skador och kunna fortsätta utvecklas. Med tanke på spelarnas ålder och att vi inte bedriver elitverksamhet är prestationsförmågan underordnad spelarnas hälsa och välbefinnande. Men jag tror dock att vi alla är överens om att god fysisk förmåga och god hälsa kommer att leda till goda prestationer!


Fotbollshälsningar
 

Sara Sohlberg

 

Gilla Remsle UIF på facebook!

Handla på nätet - Stödj RUIF!

Presentation


Välkommen till RUIF-bloggen, här kommer det skrivas regelbundet om våra Remsle-lag. Främst Remsle UIF A och Remsle UIF B.

Remsle UIF matcher

Remsle UIF F17 matcher!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

RUIF bloggens gästbok

Remsle UIF skytteliga

Kontakt


Ovido - Quiz & Flashcards