RUIF bloggen

Alla inlägg den 12 juli 2013

Av Remsle UIF Bloggen - 12 juli 2013 09:41

Ruif-profilen nr.14 i våran intervjuserie: Malin Söderholm!

  
Antal säsonger i RUIF: 7
Debuten i RUIFs a-lag: 2000
Sista match RUIFs a-lag:
2006


Intervjun

Hur gammal var du när du började spela fotboll?

Började kvartesen när jag var 6 år.


Berätta om din fotbollskarriär?

Började i kvartesen när jag var 6 år och spelade i laget Mixarna och senare i laget Flingorna. Kommer ihåg att vi hade riktigt tuffa matcher mot Ulf Nybergs tjejer i kvartesen men minns jag rätt så vann Flingorna alla gånger =)!! Sedan blev det dags för flicklag och då spelade jag med Laif:s 81-lag och 80-lag. När jag var 13 år så började jag spela i U-laget och debuterade samma år i A-laget i LAIF. År 2000 så lämnade jag LAIF för RUIF för att prova något nytt och i RUIF blev jag kvar tills jag slutade med fotboll. När jag började i A-laget i LAIF så spelade jag yttermittfältare men blev senare innermittfältare istället. Har även spelat en del som forward men det var nog innermittfältare som passade mig bäst eller offensiv mittfältare som jag också spelade.


 

Hade du några favoritmotståndare?


Har ingen direkt favoritmotståndare men det var alltid roligt att spela mot lag i högre divisioner som i DM eller Svenska Cupen.


  

Jag antar att det också fanns något lag som var värsta motståndare?

Kan inte komma på något lag som jag inte tyckte om att spela mot.


Var det bara fotboll som gällde när du växte upp eller höll du på
med några andra idrotter också?

Jag höll på med gymnastik under en kortare period men annars så var det fotboll som gällde.


Spelare/ledare som haft stor betydelse under din fotbollskarriär?

Har haft många bra ledare men då jag hade min pappa (Ulf Söderholm) som tränare under en längre tid i A-laget både i LAIF och i RUIF så har han så klart haft en stor betydelse. Peter Olsson, Tommy Ledin och Conny Ribberfors är andra tränare/ledare som har betytt mycket.


Följer du dagens Remsle UIF någonting?

Hänger med en del hur RUIF ligger till i tabellen men har inte så bra koll på spelarna i dagens A-lag.


Bästa medspelare du spelat med?

Oj, har spelat med en massa duktiga medspelare. Svårt att bara nämna en.....Sandra Westin, Linda Söderholm, Ulrika Block, systrana Söderkvist, Elin Timander, Linda Sjödin och Dea Dahlqvist. Skulle kunna räkna upp hur många som helst!


Bästa spelare du någonsin spelat mot?

Det måste vara Helena Eriksson som spelade i Bollsta när de var som bäst.

 

Något speciellt ögonblick i RUIF-tröjan

Kommer inte på något speciellt ögonblick men det var en otroligt rolig tid och vi var ett bra gäng som hade roligt både på och utanför planen.


 

Röster om Malin!


Peter Olsson - Hannas tränare under flera säsonger
                        
   

Malin Söderholm var jag med och att värva till Ruif från Långsele. Hon kom tillsammans med syrran Linda efter att Långsele åkt ur tvåan. Alltså en spelartyp som vi tyckte att vi saknade med bra teknik, fin speluppfattning och dribbler. Hon var en central offensiv mittfältare när hon kom men jag såg henne mer som en anfallare och jag ska berätta varför. Jag tyckte det var flera egenskaper som gjorde att jag ville använda henne som forward, hon hade kvaliteer att vara en uppspelspunkt i vårat anfallsspel, hon kunde snabbt göra sig rättvänd och med sin speluppfattning fördela bollar i djupled med precision, hon kunde utmana en mot en och även en mot två och en mot tre om det behövdes så att vi kom upp med laget och dessutom var hon duktig på huvudet och från den positionen var det närmare till boxen. Jag kommer aldrig att glömma en seriefinal mot lokalkonkurrenten Långsele på Remslevallen. Det är sista matchen på våren och vi ligger tre poäng före i tabellen. Läktaren är sprängfull och det är mer än 500 betalande åskådare. Vi startar matchen grymt bra och gör både 1,2 och 3-0 innan domaren visslar för halvtidsvila. I andra halvleks inledning gör Långsele 1-3 och skapar några fler bra lägen och vi är lite illa ute. Men i halvlekens mitt får vi en hörna och här kommer matchen att avgöras. Bollen slås in mot första ytan där Malin kommer inlöpande och skjuter in bollen med huvudet. Jag var faktiskt och genomförde en träning med hemvändarna i måndags och jag kan säga att Malin har kvar sina kvaliteer. Passningsfinten och skottfintens mästare.

Gilla Remsle UIF på facebook!

Handla på nätet - Stödj RUIF!

Presentation


Välkommen till RUIF-bloggen, här kommer det skrivas regelbundet om våra Remsle-lag. Främst Remsle UIF A och Remsle UIF B.

Remsle UIF matcher

Remsle UIF F17 matcher!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

RUIF bloggens gästbok

Remsle UIF skytteliga

Kontakt


Ovido - Quiz & Flashcards