Fredag den 6 juni skapar vi historia. Aldrig någonsin på denna nivån har en match live-rapporteras i våra
delar av landet. I stockholmstrakterna och Skåne är det något som finns i mindre utsträckning.

Nu gör vi detta som ett test men blir det lyckat/uppskattat så kommer det garanterat att bli fler matcher som live-rapporteras.

Länk till matchen: Remsle UIF F99-KB65 F98/99

Av Remsle UIF Bloggen - 1 juni 2014 21:21

Myssjö/Oviken-Remsle UIF    2014-05-31      Div 2 mellersta norrland

Lördag den 31 maj så väntade en måste match för våra Ruif-tjejer,  Myssjö/Oviken en motståndare man bara måste besegra.  Lördag morgon klockan 10.00 ett regnigt väder är vad som väntar spelarna när dom anländer till Remslevallen för avfärd mot borta matchen.

Säsongens längsta borta resa för säsongen väntade laget.  Enkel resa 23 mil x 2 = 46 mil totalt.  Regnet ville inte ge med sig,  men strax efter vårat tradionella matstopp i Fiskviken så började regnet lätta och när vi närmade oss Östersund så började himlen spricka upp och regnmolnen försvann mer och mer.  När vi anländer till Åsvallens IP så är det riktigt behagligt väder med solsken och endast några vita moln.

Vad som mötte oss när vi anlände var en liten idyll mitt ute i ingenstans låg Åsvallens IP.  En riktigt mysig idrottsanläggning som absolut får bra betyg från oss.

En trevlig arena,  med läktare som tyvärr saknas hos många föreningar!

Spelarna vandrar in på planen för match!

Leende på läpparna både på spelare och tränare!

Nu kör vi!!!

Matchen började ganska trevande det kände lite som att lagen kände lite på varandra.
Halvlekens första skott avlossade Camilla Edlund i den 11:e minuten - Myssjö/Oviken målvakten
kunde göra en räddning på skottet.  Ruif fortsätter att föra matchen och i den 18:e minuten kommer
den farligaste läget då Josefine Näsholm driver in själv på vänster kanten - skjuter skott som går i stolpe och ut i spel igen.  Myssjö spelarna spelar tufft så när på regelvidrigt det fick Camilla Edlund känna på i den 30:e minuten då hon åkte på en tuff smäll,  hon tvingades kliva av planen. Resterande delen av halvleken fortsätter Ruif vara det bättre laget. När domaren blåser för halvtidsvila så står matchen fortfarande 0-0,  Ruif kunde känna att man hade varit det bättre laget under den första halvleken.

Andra halvleken kändes det att Myssjö/Oviken spelarna började bli trötta.  Efter klockan endast gått 1 minut av den andra halvleken så sätter Josefine Näsholm 1-0 till Ruif efter gjort ett riktigt tjusig mål där hon nästan lite retsamt
chippade in bollen i mål.  Sedan går det nästan 30 minuter innan nästa Ruif mål kommit det efter ett bra skott från Camilla Edlund som Myssjö/Ovikens målvakt släppt retur på - Ella Högberg var framme och kunde sätta 2-0 för Ruif.

Efter de målet kändes det lite som att luften gick ur Myssjö spelarna, chanserna som skapades därefter kom ifrån Ruif-spelare.

86:e minuten kommer Ruifs tredje mål det efter en bra skott från Camilla Edlund, bollen gick mot mål som en Myssjö försvarare styr in i eget mål - Camilla noteras som målskytt i protokollet.

89:e minuten får Sandra Näslund iväg ett kanonskott ganska långt utifrån som sitter klockrent i nättaket.
4-0 målet var mycket rättvist då Ruif hade varit det dominerande laget.

När domaren blåser av matchen så är Ruifs 4-0 seger ett faktum!

Här kan vi se lättade Ruif-spelare efter sin 4-0 seger!

Matchen innehöll förrutom 4 mål en massa byten från våra motståndare.
Hela 9 byten noterades man för vilket känns som ett litet rekord i antal byten.

Myssjö spelarna ska ha all cred för dom försökte och kämpade.  Men den här
dagen var vårat lag klart bättre laget.

Bäst på planen
Camilla Edlund
Josefine Näsholm
Ella Högberg

Det var flera av våra spelare som gjorde bra insatser men det här var dom tre spelarna som utmärke sig mest.

regnigt

Av Remsle UIF Bloggen - 19 maj 2014 21:08

Fjolårets återvändare

Vad tiden går det känns som att fjolårets match var igår. Men nu är det äntligen dags för att börja ladda
inför årets återvändarmatch som även detta år kommer att avgöras lördag den 19 juli.

Så har ni spelat i Remsle UIF och vill vara med om en fantastisk dag med fotboll mm.
Ni får börja kolla era kalendrar och ringa in lördag den 19 juli ;)

Vi kommer detta år göra vårt bästa för just detta år ska bli speciellt år.
Jag kan lova samtliga återvändare "detta kommer bli en match ni inte vill missa"

Mer information om själva evenemanget kommer komma på bloggen/hemsida osv så håll er uppdaterad.

För alla ska ha gott om tid för att kolla upp om man kan vara med denna match så öppnar vi anmälan
redan nu.

Vi söker spelare/ledare till säsongens match: Ruif-återvändarmatch 2014
Detta behöver vi veta om dig när du anmäler dig!
*Fullständigt namn *mellan vilka år du spelade i Ruif *önskemål spelarnummer *Position

Ledare:  vilken roll det är du önskar ha.

Gå nu inte fundera,  anmäl er  =)

Anmälan eller om ni har frågor:  ruifatervandarmatch@hotmail.se

Vad blir matchtiden?  Beroende på hur många återvändare det blir.

Nedan har ni några bilder från fjolårets åtevändarmatch!

Tack för ni som gjorde denna match möjlig förra säsongen!

Av Remsle UIF Bloggen - 17 maj 2014 11:53

Då var det äntligen dags för Ruif åter kliva in på sin egna hemmarena Remslevallen.  Och vädret hade inte kunnat vara så mycket bättre,  en klargrön gräsmatta är vad som väntar dom båda lagen när man kliver in på planen för match idag.  Vädret har varit väldigt bra detta år vilket resulterat i att vi har en oerhört vacker plan på Remslevallen.
Planskötaren har verkligen gjort ett riktigt bra jobb.

Över till matchen:   Ruif kommer till den här matchen med 2 raka förluster i ryggen och man har ännu inte spräckt målnollan.   Vad många tror är att det är något som inte riktigt stämmer i Ruif,  dessa rykten kan jag vifta bort direkt.
Vi har ett helt nytt lag den här säsongen då vi inför den här säsongen tappat flera spelare.   Första matchen matchen mot BIK SK var kanske höjdare.  Men i det senaste matchen mot IFK Timrå såg spelet bättre och bättre ut, det enda som saknades i den matchen var mål.  För chanser det hade vi flera av,  flera frilägen.

Remslevallen är och kommer alltid förbli en arena som vi alltid kommer vara starka på. Sedan att matchen spelas på naturgräs tror jag är något som passar Ruif bättre.   HSK har under hela försäsongen + seriematcherna spelat sina matcher på konstgräs.   En sak som är säker det blir ett helt annat spel på naturgräs kontra konstgräs.

Trots detta så kliver HSK in i matchen som skyhöga favoriter,   sett över resultaten man har gjort under förssäsongen + första seriematchen så blir HSK en svår nöt att knäcka.

Vi håller tummarna för Ruif idag och hoppas det ska leda till poäng idag!

Det går bra för vårat farmarlag Frånö SK,   dom har spelat två matcher och tagit lika många segrar.
2-0 mot HögaKusten/Själevad  och senast 5-0 hemma mot Älandsbro/BIK 2.

Deras interna skytteliga!   Både Fanny och Helena spelar för Ruif i dagens match.

Av Remsle UIF Bloggen - 10 maj 2014 08:41

Lördag den 10 maj klockan 17:30 ska Remsle spela bortmatch mot IFK Timrå på Västhagens konstgräsplan.

Det kommer bli en oerhört spännande match då båda lagen gick på pumpen i första omgången.   HSK slog Timrå på hemmaplan med 4-2 medans Ruif förlorade mot tippade topplaget BIK SK på hemmaplan.

Senaste säsongen lagen spelade i samma serie var 2012,  då åkte vi på två förluster.
Remsle UIF-IFK Timrå 1-2
IFK Timrå-Remsle UIF 3-1

Vi hoppas kunna bryta den trenden på lördag.

RUIF-bloggen kollar upp med Ruifs tränare Leif Medin inför Timrå matchen!

Vad har du förväntningar på matchen mot topptippade IFK Timrå?
Jag hoppas att vi skall kunna spela bra i 90min, Sist kändes det som vi var lite nöjda efter 45min o går då ner i spelkvalite och vips är det 0-2 efter en kvart i andra! Hårt jobb hela matchen o nyttja lägen som uppstår det gäller på lördag! Vad jag förstått så är Timrå ett bra lag och det känns som en spännande utmaning för oss!

Vilka spelare saknas till matchen?
Johanna Byström är skadad och borta 3-4veckor till och Maija Östlund jobbar.

Hur är det ställas mot 3 topp tippade lag 3 första omgångarna?
Tycker inte att det spelar någon större roll när man möts.

Vi önskar Leif och Remsle UIF lycka till i matchen mot IFK Timrå.

Av Remsle UIF Bloggen - 2 maj 2014 17:23

Försäsongen är äntligen över och det är dags för seriepremiär denna gången mot BIK SK.

Ruif kommer till den här matchen efter gjort ett bra resultat som man gjorde på
lagets tradionella turnering Team Sportcup.   Det blev en andra plats efter finalörlust på staffar
mot Betsele IF.

Till den här säsongen så är det Emma Ribbefors och Leif Medin som är tränare för Ruif!

Vi fick en liten pratstund med Emma!

Läget i truppen?
Läget i truppen måste vi säga är bra! Många på träning och god stämning i truppen överlag. Samarbetet med Frånö anser vi bara har gynnat detta och det är roligt när vi är många på träning som vill träna, då blir det bra energi! Konkurrensen ökar även vilket alltid är positivt och nyttigt i ett lag. Cupen i Umeå gjorde även sitt för själva lagbygget.