Av Remsle UIF Bloggen - 31 december 2014 11:16

Där jag varit med på nästan samtliga matcher för Remsle UIF även vid ett flertal matcher för

Återigen Gott Nytt ÅR önskar jag er! Hoppas 2015 ska bli ett trevligt år för Remsle UIF.
Här kommer en riktigt Nyårskaramell!
Då ryktet säger att RUIF-kalendern var en uppskattad gåva från mig.
Så jag har gjort mitt bästa för att få fram några fler exemplar av Ruif-kalendern.
5st Ruif-kalendrar har jag lyckas få fram.

Denna tävling riktar sig mest till spelare som spelat med Remsle UIF under 2014.
Det finns en liten regel:  Dom enda som har chansen att vinna kalender är de som ännu inte har något exemplar av Ruif-kalendern.

Självklart får föräldrar till spelare ur Remsle UIF delta.

Hur gör jag?
Samma som förra gången, gilla inlägget på facebook

Har jag inte facebook?
Då deltar du enklast genom att kommentera detta inlägget.
Skriv bara ner erat namn.

/Christer

Av Remsle UIF Bloggen - 30 november 2014 09:58

+ våran farmarklubb

Vad vore en julmånad utan lite små tävlingar?   Tråkigt skulle vi säga.
Därför har vi även detta år en liten tävling under december månad.

*Alla som gillar på våran facebook-sida har chansen att vinna!

Första sju vinnarna presenteras söndag 7 december.

Period + datum när vinnarna presenteras

30 november - 6 december  =  söndag 7 december
7 december - 13 december =  sömdag 14 december
14 december - 20 december = söndag 21 december
21, 22, 23 och 24 december presenteras vinnarna samma dag.

Vad tävlar vi om då?
Det är lite olika Ruif-prylar som vi har i våran säck!

Vi skickar inga vinster via post...   För att kunna vinna så måste man ha möjlighet kunna hämta i Sollefteå.
Det kommer nog inte vara några problem skeppa ut vinster =)
Även om man inte har möjlighet hämta sin vinst själv så kan vi säkert lösa det ändå.

Lycka till =)    gilla mycket nu.

Av Remsle UIF Bloggen - 21 november 2014 22:30

Vi vill önska Josefin lycka till när hon tar nästa steg i karriären.  Då hon kommande säsong ska spela division 1-spel med BIK SK.

Tack för samtliga matcher som du har gjort i Ruif-tröjan!

Några matchbilder

Lycka till önskar vi även Fanny Milde - Frånö SK som även hon tar nästa steg i karriären nästa säsong då hon ska spela div 1 med BIK SK.

*Notera endast statistik från 2014.  Fanny är även spelat med Höga Kusten!

*

Lycka till Josefin & Fanny!
Ska bli spännande följa er i divison 1.

Av Remsle UIF Bloggen - 27 oktober 2014 22:15

Vi kommer gå igenom hur säsongen varit för vårat a-lag,  hur säsongen har varit osv.
Kommer endast gå igenom matcherna från serien.  Ruifs säsong startade ju redan i februari med matcher i KubenCup.
Men det ska vi inte skriva så mycket om,   våran blivande samarbetsklubb Frånö SK var det lag som slog ut oss.

Vi Hoppar vidare till DM-spel i mars:  jag skulle ljuga om jag sa att jag tyckte ÅFFs upplägg var bra.
Ruifs grupp innehöll HSK och Bollsta IK.   ÅFF ville verkligen inte höja tempen på sitt DM-kvalspel då man lagt match mellan Remsle UIF - Härnösands SK som lagets första match.   Det blev förlust 2-4 och chansen till att gå vidare var körda redan innan det egentligen hade kommit igång.  Ruifs andra match i dm-spelet var mot Bollsta IK och det vann laget med hela 9-0 trots laget inte hade något att spela för.

Jag tycker det var mycket märkligt agerande av ÅFF lägga HSK-Ruif i första matchen.  Lottning muttrar säkert
motståndare.  Säkert säger jag,  men ÅFF hade utan problem kunnat ändra om i programmet.

Utan att det ska falla någon skugga över Bollsta IK,   men Härnösands SK och Remsle UIF är ju flera klasser bättre.

Jag hoppas verkligen ÅFF inte gör någon liknande miss till nästa säsongs dm-spel.

April:  veckan före seriestart så spelade Ruif Team Sportia cup i Umeå.
Jag var inte med och följde turneringen men jag noterade laget gjorde en riktigt bra turnering
där man gick hela vägen till final där blev det förlust efter straffar mot Betsele IF.

Lördag den 3 maj var det dags för seriepremiär.    Matchen spelades hemma mot BIK SK

på Nipvallens konstgräs plan.  Varför matchen var tvungen spelas på Nipvallen var pga Remslevallen
ej var klar för säsongen.

Matchen då:    Vi gör en helt okej första halvlek som slutar 0-0.   BIK var det laget som skapade flest målchanser men vi var fortfarande med i matchen.  Vårat största tapp i den första halvleken var då Johanna Byström skadade tummen i den 33:e minuten. Andra halvlek:  avgörs matchen nästan direkt då BIK gör två snabba mål i den 53:e/59:e minuten.  Luften gick ur laget efter dessa tunga mål emot sig!  Elma Nilsson åker på sitt andra gula kort i den 63:e minuten vilket innebar rött kort.  Efter 69 minuter så sätter BIKs Simone Edefall sitt andra mål för matchen och lagets 3-0 mål.  Efter det målet så kändes det som att BIK var ganska nöjda och dom bevakade mest sin ledning.  Ruif försvarade sig bra med en spelare mindre på plan.

Första halvleken:
Matchen startade ganska trevande, när Timrås Alva Grahn drar iväg ett långskott långt utifrån dalar bollen precis över Matilda Bylund som tvingades släppa in 1-0 målet till IFK Timrå. Restrerande del av halvleken var en riktigt jämn historia där båda lagen skapade ungefär lika mycket. Farligaste målchans skapades av Ella Högberg när matchklockan tickat upp på 42. Ella driver mot mål, drar iväg ett skott -ett skott som Timrås målvakt Rebecka Pettersson inte lyckades hålla bollen utan tappade ut bollen. Returen fick Ella i ganska dåliga läge, skottet går precis utanför mål. IFK Timrå tog med sig 1-0 ledningen till halvtidsvilan.
Andra halvleken: fortsatte lite som den andra halvleken slutade. Ruif tog tag i spelet mer och mer och man hade lika gärna kunnat slutat med helt annat resultat. I den 59e minuten driver Camilla Edlund ensam mot målvakten, hon fick bollen för långt ifrån sig därför blev det inte 1-1 i den situationen. Matchen slutar med 1-0 seger till IFK Timrå. Rättvist? Njae sett till spelet och skapade målchanser så hade ett oavgjort resultat varit det mest rättvisa.
Topp 3 RUIF
Ella Högberg

Tredje matchen:  Äntligen säsongspremiär på Remslevallen.

Laget inför matchen hemma mot Härnösands SK

Notis inför matchen så ändrade man spelsystem från 4-4-2 till 4-3-3.

Matchen startade med att HSK tog tag i matchen. Deras anfallare Sanne Pettersson och Molly Bergqvist var ständiga hot för våra målvakter. När Molly Bergqvist satte 0-1 målet i den 8:e match minuten var det säkert månnga att det skulle kunna rinna iväg. Men vi kom in mer och mer i matchen. Andra halvan av halvleken så var vi faktiskt det bättre lag sett över skapade målchanser. Ett bra målvakts spel tillsammans med ett bra försvars spel gör att det endast stod 0-1 i halvtid.
Andra halvleken: Fortsatte båda lagen skapa målchanser, spelmässigt så kändes det oavgjort men det stod fortfarande 0-1 i matchen. I den 57:e matchminuten kommer Helena Liljeström bra läge, skottet tvingas HSK målvakten Amanda Ahlenius styrs till hörna.
En höra som Evelina Sundberg slår, framme och nickar in 1-1 målet Helena Liljeström.
1-1 målet kändes helt rättvist då matchen verkligen kändes som en oavgjord match. Restrerande delen av halvleken fortsätter som den hade startat lagen skapade ungefär lika många målchanser.
Topp 3 i RUIF i matchen
Frida Karlsson

Myssjö/Oviken-Remsle UIF    2014-05-31      Div 2 mellersta norrland

Laget inför bortamatchen mot Myssjö/Oviken

Lördag den 31 maj så väntade en måste match för våra Ruif-tjejer,  Myssjö/Oviken en motståndare man bara måste besegra.  Lördag morgon klockan 10.00 ett regnigt väder är vad som väntar spelarna när dom anländer till Remslevallen för avfärd mot borta matchen.

Säsongens längsta borta resa för säsongen väntade laget.  Enkel resa 23 mil x 2 = 46 mil totalt.  Regnet ville inte ge med sig,  men strax efter vårat tradionella matstopp i Fiskviken så började regnet lätta och när vi närmade oss Östersund så började himlen spricka upp och regnmolnen försvann mer och mer.  När vi anländer till Åsvallens IP så är det riktigt behagligt väder med solsken och endast några vita moln.

Vad som mötte oss när vi anlände var en liten idyll mitt ute i ingenstans låg Åsvallens IP.  En riktigt mysig idrottsanläggning som absolut får bra betyg från oss.

En trevlig arena,  med läktare som tyvärr saknas hos många föreningar!

Spelarna vandrar in på planen för match!

Leende på läpparna både på spelare och tränare!

Nu kör vi!!!

Matchen började ganska trevande det kände lite som att lagen kände lite på varandra.
Halvlekens första skott avlossade Camilla Edlund i den 11:e minuten - Myssjö/Oviken målvakten
kunde göra en räddning på skottet.  Ruif fortsätter att föra matchen och i den 18:e minuten kommer
den farligaste läget då Josefine Näsholm driver in själv på vänster kanten - skjuter skott som går i stolpe och ut i spel igen.  Myssjö spelarna spelar tufft så när på regelvidrigt det fick Camilla Edlund känna på i den 30:e minuten då hon åkte på en tuff smäll,  hon tvingades kliva av planen. Resterande delen av halvleken fortsätter Ruif vara det bättre laget. När domaren blåser för halvtidsvila så står matchen fortfarande 0-0,  Ruif kunde känna att man hade varit det bättre laget under den första halvleken.

Andra halvleken kändes det att Myssjö/Oviken spelarna började bli trötta.  Efter klockan endast gått 1 minut av den andra halvleken så sätter Josefine Näsholm 1-0 till Ruif efter gjort ett riktigt tjusig mål där hon nästan lite retsamt chippade in bollen i mål.  Sedan går det nästan 30 minuter innan nästa Ruif mål kommit det efter ett bra skott från Camilla Edlund som Myssjö/Ovikens målvakt släppt retur på - Ella Högberg var framme och kunde sätta 2-0 för Ruif.

Efter de målet kändes det lite som att luften gick ur Myssjö spelarna, chanserna som skapades därefter kom ifrån Ruif-spelare.

86:e minuten kommer Ruifs tredje mål det efter en bra skott från Camilla Edlund, bollen gick mot mål som en Myssjö försvarare styr in i eget mål - Camilla noteras som målskytt i protokollet.

89:e minuten får Sandra Näslund iväg ett kanonskott ganska långt utifrån som sitter klockrent i nättaket.
4-0 målet var mycket rättvist då Ruif hade varit det dominerande laget.

När domaren blåser av matchen så är Ruifs 4-0 seger ett faktum!

Här kan vi se lättade Ruif-spelare efter sin 4-0 seger!

Matchen innehöll förrutom 4 mål en massa byten från våra motståndare.
Hela 9 byten noterades man för vilket känns som ett litet rekord i antal byten.

Myssjö spelarna ska ha all cred för dom försökte och kämpade.  Men den här
dagen var vårat lag klart bättre laget.

Bäst på planen
Camilla Edlund
Josefine Näsholm

Det var flera av våra spelare som gjorde bra insatser men det här var dom tre spelarna som utmärke sig mest.

Säsongens femte match

Remsle UIF vs Alnö IF     - Remslevallen

Ett mycket märkligt väder var vad som väntade båda lagen innan matchen.
Regnet öste ner samtigt som det åskade och blixtade. När matchen satte igång
klockan 15.00 så hade regnet gett sig men åskan låg fortfarande kvar i luften.

Känslan när matchen blåstes igång var Ruif klev in med bra själv förtroende det
efter man tagit 4 poäng av 6 möjliga poäng dom två senaste matcherna.

Man tog tag i matchen redan efter från start, man hade skapat en del chanser
när Johanna Byström skickade en perfekt passning till Ella Högberg som mycket
snyggt kunde pricka in 1-0 redan efter 13 minuters spel.

Resterande delen av den första halvleken kontrollerade man ganska bra.
Trots man bara ledde matchen med 1-0 så kändes det väldigt stabilt. Alnö IF var långt ifrån ofarliga, men dom lägen man kunde fått en farlig målchans då var Malin Bodin ute och storspelade i Ruif-målet.

Ruif klev av planen efter 45 spelade minter med en stabil 1-0 ledning.

Andra halvlek:
Ruif fortsatte spela stabilt även i den andra halvleken. 2-0 målet i den 59:e av Andrea Hildebertzon kunde göras efter en bra slagen hörna från Fanny Milde - som gick till en Ruif-spelare som skjöt skott på mål som målvakten släppte retur på - returen var även en till Ruif-spelare framme på - målvakten räddar även andra skottet men hon släpper även denna gång retur denna gången prickade Andrea Hildebertzon in bollen i mål.
Resterande delen av halvleken fortsatte precis som den hade börjat, ett bra spel där båda lagen skapade målchanser. Men dom lägen som skapades var angtingen målvakten eller några duktiga försvarare framme och avvärjde.

När domaren David Gyll Jonsson blåste av matchen efter över 90 minuters spel
så kunde Ruif-spelarna kliva av planen mycket nöjda. Man hade genomfört matchen
på ett prickfritt sätt. Man hade besegrat ett lag som var tippade innan matchen att vinna.

Det fanns många spelare som gjorde det riktigt bra den här dagen.
Nedan kan ni se vilka som var topp 3

Topp 3 i RUIF
Andrea Hildebertzon
Malin Bodin

Säsongens sjätte matchens ställdes man mot Ope IF 2 på bortaplan.
Detta var det enda matchen för säsongen som jag inte referade därför kunde jag inte heller ha några åsikter om matchen.

Säsongens sjunde match:  derby hemma mot Långsele AIF

Matchen där Ruif äntligen skulle få ta revanch efter två förlusterna från förra säsongen.

Första halvleken slutade 0-0 ett ganska rättvist resultat?  Nej verkligen inte då Ruif var det laget som skpade flest målchanser.

Andra halvleken:  63:e minuten Ella driver in från vänsterkanten, hon gör sin försvare och passar in bollen till Johanna Byström som helt ren kan placera in 1-0 målet.  Extra roligt Johanna fick göra 1-0 målet då denna matchen också var hennes comeback efter sin skada. 69:e minuten så kvitterade Långseles Elisabet Moström matchen till 1-1.  Publiken börjar misströsta: ska vi gå mot ännu ett nytt poängtapp mot Långsele AIF?
Svaret från Ruif:  Ella Högberg placerar säkert in 2-1 målet för Ruif efter att hon gjort sin försvare.

Matchen slutar helt rätvist 2-1

Ella Högberg tar hem priset som bäst i Ruif!

Malin Bodin

Säsongens åttonde match: spelades borta på Lövsta AC mot Frösö IF.

Matilda Bylund och Johanna Byström - avtackas före matchen för sin insatser i Ruif-tröjan.

Matchbild

Hur gick matchen?

Det blev platt fall i den här matchen förlust med hela 0-4 efter Frösö-spelaren
Christine Thelin nickat in fyra mål.  Alla målen uppkommer efter Frösö-hörnor!

Säsongens nionde match: spelades borta på Bondsjö IP mot BIK SK.

Laget inför matchen:

Kommer inte skriva något referat från den här matchen.  Det slutade tyvärr med en 0-3,
men ett helt klart fall framåt jämfört med hemmamatchen mot BIK SK.  Spelmässigt så stod vi upp mycket bättre till den här matchen.

1-0 (27) Självmål
2-0 (51) Simone Edefall
3-0 (59) Självmål

Matchbild

Josefin Gustafsson tog hem muggen som bästa Ruifare!

Säsongens tionde match: spelades hemma på Remslevallen mot IFK Timrå.

Första halvlek:
Startar med ett ganska trevande spel där lag känner på varandra.
IFK Timrå tar över mer och mer av matchen skapar ett par målchanser utan att lyckas göra mål -Malin Bodin gör bra räddningar. I slutet av första halvlek så har Ruif tagit över och skapar några chanser innan Ella Högberg rättvist sätter 1-0 målet i den 38:e minuten.
Detta blir också halvtidsresultatet.

IFK Timrå kommer ut som ett helt nytt lag, dom sätter upp ett högt tempo redan direkt från start. Lina Olsson drar iväg ett skott i den 45:e minuten som går stolpe ut. -där var inte ett kvitteringsmål långt borta. Resterande delen av halvleken så fortsätter Timrå att jaga kvittering. Spelet jämnas ut men det är fortfarande Timrå som skapar flest farliga målchanser. Tyvärr för Timrå så fick man inget för sina farliga skapade målchanser -då Ruif hade en storspelande Malin Bodin i målet. Timrå hade ju inte turen på sin sida denna dagen då man hade två skott i ribban och ett skott i stolpen i den andra halvleken.
När Fanny Milde sätter 2-0 målet i den 87:e minuten så kunde Ruif-publiken andas ut.
Det kände verkligen det var spiken i kistan. Med 1 minut kvar av ordinarie tid så kommer Camilla Edlund fri hon drar iväg ett skott en bit utanför straffområdet -då hon ser att målvakten är en bra bit utanför sitt mål -Timråmålvakten kan bara se hur bollen seglar över henne och in i mål. 3-0 seger för Ruif en riktigt tung skalp

Malin Bodin

Malin Bodin tar hem muggen som bästa spelare i Ruif!

Säsongens elfte match: spelades borta på Högslättens IP mot Härnösands SK.

Inga mål
1-0 (56) Sanne Pettersson (Agnes Nyberg)
2-0 (85) Sanne Pettersson
Malin Bodin

Malin Bodin tar hem muggen som bästa Ruif-spelare för andra matchen i rad.

Säsongens tolfte match: spelades hemma på Remslevallen mot Myssjö/Oviken.

Matchen mot Myssjö/Oviken
Matchen mot Myssjö/Oviken inledde vi ett rasande tempo direkt från start.
Eller vad sägs när 2-0 målet kom så stod matchklockan på 1.56 - sedan fortsatte
laget på samma sätt som man startat matchen. När vi spelat 15 minuter så har vi avgjort
matchen ledning med 5-0. När domaren blåser för halvlek så står det hela 8-0 till Ruif,
det måste vara något slags rekord.... När gjorde Ruif 8 mål i samma halvlek senast?
Andra halvlek fortsätter precis som den första, våra spelare gör prickfria insater
och vinner även den andra halvleken med 8-0 (16-0) ett rekord?
1-0 (1) Josefin Gustafsson (Ella Högberg)
2-0 (2) Camilla Edlund
3-0 (6) Ella Högberg
4-0 (8) Josefine Näsholm
5-0 (15) Fanny Milde (Evelina Sundberg)
6-0 (25) Johanna Norberg (Frisparksmål)
7-0 (36) Josefine Näsholm (Josefin Gustafsson)
15-0 (66) Fanny Milde
16-0 (84) Maija Östlund (Josefine Näsholm)

Fanny Milde tar hem muggen som bäst i Ruif!

Säsongens trettonde match: spelades borta på Släda IP mot Alnö IF.

Blev tyvärr ingen lagbild för denna matchen.

Så gick matchen.
(1) 1-0 Paulina Byström

Camilla Edlund tog hem priset som bäst i Ruif!

Säsongens match nr14: spelades hemma på Remslevallen mot  Ope IF 2.

Till denna matchen hade vi med tre spelare som gjorde sin seriedebut i Ruif-tröjan.
Sofie Häggkvist Frånö SK gjorde sin allra första match i den blåröda tröjan. Även talangerna
från vårat div 1 flickor lag Mathilda Söderqvist och Miriam Lodin var med den här matchen.

Denna matchen startade vi nästan lika offensivt som vi gjorde i den senaste hemma matchen
mot Myssjö/Oviken. Den gången så ledde med 5-0 när klockan stod på 15 spelade minuter i matchen mot Ope IF 2
så leder vi matchen med 4-0 efter 15 spelade minuter.

I halvtid så leder vi matchen med klara 5-0. Andra halvlekens matchbild ser precis ut som den första gjorde.
Vi pressar på och om vi bara ser till alla målchanser som vi skapade så borde segern blivit betydligt större än den 10-0 segern som det till slut blev.

Stor matchhjälte: Ella Högberg med sina 6 mål - extra roligt också att Josefin Lindberg gör sitt första a-lagsmål
när hon slår in en retur i nätmaskorna efter Camilla Edlunds skott som målvakten inte klarade av att hålla.

1-0 (5) Evelina Sundberg
2-0 (9) Josefin Gustafsson (Ella Högberg)

9-0 (77) Ella Högberg
10-0 (85) Josefin Lindberg (Camilla Edlund)

Fanny Karlsson

Ella Högberg tog hem priset som bästa Ruif-spelare!

Säsongens match nr15: spelades borta på Faxängens IP mot  Långsele AIF.

Det blev tyvärr förlust 1-2 i kommunderbyt mot Långsele AIF. Trots stort bollinnehav + skapade målchanser så lyckas vi inte med att vinna matchen. Vi säger självklart grattis och vi hoppas självklart vi ska få chans till revanch nästa säsong.

Gult Kort (17) Josefine Näsholm

1-0 (53) Elisabeth Mikaelsson
2-0 (82) Elisabeth Mikaelsson
2-1 (84) Frida Karlsson

Johanna Norberg tog hem muggen som bästa spelare i Ruif!

Säsongens match nr16: spelades borta på Remslevallen mot  Remsle UIF.

RUIF:s  startelva i säsongens sista match

Matchen borta mot Frösö IF

1-0 (14) Fanny Milde

2-0 (68) Fanny Milde (direkt på hörna)
2-1 (70) Emma Sjöberg

Fanny Milde tar hem muggen som bästa Ruifare!

Prisutdelning efter matchen

Johanna Norberg tog hem priset som säsongens bästa spelare enligt spelarna själva!

Johanna Norberg tog även hem priset säsongens bästa spelare enligt fansen!

POÄNGLIGAN  - REMSLE UIF  2014

Ella Högberg tog hem priset som vinnare av Ruifs-poängliga

STORA VINNARNA PÅ PRISUTDELNINGEN!

Johanna Norberg & Ella Högberg

Tränare Leif Medin - sammanfattar säsongen

Vi - det nya tränarparet Leif Medin och Emma Ribbefors stod inför tuffa förutsättningar när säsongen började.  Hela 13 spelare från föregående års  A-lagstrupp hade slutat eller flyttat.
På försäsongen  lyckades klubben få till ett samarbete med Frånö SK, vilket gjorde att vi kunde träna ihop och även nyttja deras spelare i vårt A-lag. Samtidigt fick våra spelare ( som inte riktigt platsade i A-laget)  nyttig speltid i div 3.
Sportsligt ser vi tillbaka på säsongen som mycket lyckad. Vi har spelat bra fotboll och visat att vi kan rubba alla lag i serien. Vi slutade 6:a, med 46 gjorda mål framåt och 19 mål bakåt !!
Under säsongen har vi nyttjat 30 spelare i div 2-serien, varav Frånö har bidragit med 9 st.
Vi har varit otroligt starka hemma på Remslevallen. Vi kvitterar ut 6 vinster och en oavgjord, målskillnaden hemma är 36-3!!
På bortaplan har vi inte varit lika trygga i spelet, dock har vi aldrig blivit utspelade. Vi har ofta förlorat med uddamålet – och genomgående har vi haft problem med att göra mål.

Vid pennan:  Allt i allo RUIF - Christer O